Nazdravaniile lui Nastratin Hogea- Nastratin Hogea si friptura

92 Sesiuni

Intr-o zi , Nastratin Hogea a cumparat 2 kilograme de carne de la vecinul sau , macelarul.A adus carnea acasa si i-a cerut nevestei sa-i pregateasca pentru cina o friptura delicioasa .
Multumit ca seara il astepta o mancare pe cinste , s-a indreptat voios catre campul pe care avea de treaba.

Nici nu a terminat bine nevasta lui Hogea de gatit carnea , ca i-au si venit in vizita niste cumetre prietene si niste neamuri.Pentru ca nu avea nimic altceva cu care sa isi serveasca musafirii , nevasta le-a pus pe masa friptura pe care tocmai o pregatise.Oaspetii au mancat-o cu pofta si nu s-au lasat pana nu au terminat-o.

Spre seara , cand s-a intors ostenit de la muncile campului , Hogea a intrebat-o pe navasta daca era gata friptura.

“Vai , vai !” a zis aceasta , “ nu ti-ai fi crezut ochilor cat de stricata era carnea pe care ai adus-o ! N-aveam ce face cu ea , asa ca i-am dat-o pisicii si mata a hapait-o pe toata.”

Nastratin Hogea , neincrezator , s-a uitat in jur si a si-a zarit pisica cea slabanoaga intr-un colt , aratand la fel de infometata ca si el .Hogea a pus mana pe mata si a asezat-o pe talgerul cantarului sau. Biata pisica cantarea exact 2 kilograme.

“Nevasta , ” a zis Hogea , “ daca asta este pisica , unde-i carnea ? Iar daca asta este carnea , unde-i pisica ?”

Articolul 'Nazdravaniile lui Nastratin Hogea- Nastratin Hogea si friptura' a fost adăugat în ziua de 12 decembrie 2013 și este un articol care aparține de categoria 'Povesti si basme de copii . Se pare că "Nazdravaniile lui Nastratin Hogea- Nastratin Hogea si friptura" este unul foarte popular din moment ce are 175 vizualizari. Vă așteptăm cu drag să reveniți pe acest site în fiecare zi pentru a vedea ce noutăți am mai adăugat pe site. Dacă ți-a plăcut "Nazdravaniile lui Nastratin Hogea- Nastratin Hogea si friptura", te invit să ne votezi, să lași un comentariu pe facebook sau direct pe site. Mulțumim!!!