Pacala si ursul – Snoava populara

  323 ori


  Descriere :

  Please complete the required fields.
  Intampini probleme?


  Intr-o noapte, Pacala isi cauta somnul prin toate ungherele casei, dar nici pomina sa dea de el. Iacata ca il apuca foamea si i se facu pofta de mere. Nici un gospodar din sat nu mai avea poame in livada, asa ca ce si-a zis? “Ia sa ma duc pana la padure, ca si merele padurete is tare dulci!” Zis si facut! Nici nu ajunsese bine in padure si incepuse sa se infrupte dintr-un mar imbelsugat ca vine un o matahala de urs si se urca pofticioasa in pom. Pacala intepenise de frica si tot dadea sa se ascunda in umbra lighioanei. Era luna plina si nici o urma de nor, asa ca Pacala incepu sa vaza pe pamant cum umbra ursului se indrepta catre umbra lui, vrand parca sa ii dea mere. Cu frica in san, Pacala incepu a sopti:”Nu vreau mere, mai, nu vreau!” Asa, cu teama in suflet, a petrecut intreaga noapte! Spre dimineata, ursul s-a urcat pe o craca subtire dupa un mar mai rumen si a cazut mort la pamant. Pacala, vazand ca ursul a trecut pe cealalta lume si-a zis ca-i mare pacat de blana lui, si-a scos de la brau briciul si a jupuit-o. Apoi, a plecat, din cale afara de mandru si voios, catre sat.

  Cum a pasit in casa, a aruncat in graba blana intr-un cui si s-a dus sa traga un pui de somn, ca nu inchisese nici un ochi toata noaptea. Nevasta, nici gand sa-i dea pace sa atipeasca, si tot il pisolagea:”Zi, mai barbate, de unde imi adusei blana ceea?” Pacala, pe jumatate treaz a alungat-o de langa pat zicandu-i:”Fugi de-aicea pana nu te jupoi si pe tine ca pe Mos Martin!” N-a apucat Pacala sa traga doua-trei sforaituri ca au inceput a latra cainii prin ograda. Pe jumatate adormit, Pacala i-a zis nevestei:”Vezi, fa, cine ma cauta la ora asta!” Nevasta, cercand si sa il traga si ea odata pe sfoara, ii zise:”Scoala, Pacala, ca a sosit ursoiaca si intreaba de barbatul ei!” Pacala, asa atipit cum era, gasi repede un raspuns:”Du-te si zi-i ca nu i-am facut eu de petrecanie, ci l-am gasit cu moartea intr-insul!”

  Detalii: Site-ul Cantecedecopii.com este un blog cu cantece dedicat tuturor copiilor, parintilor si bunicilor. Cantecul "Pacala si ursul – Snoava populara" a fost adaugat in ziua de 10 decembrie 2013 si este un videoclip ce apartine de categoria mult iubita de voi 'Povesti si basme de copii . Se pare ca videoclipul "Pacala si ursul – Snoava populara" este unul foarte popular din moment ce a fost vizionat de 323 ori. Va asteptam cu drag sa reveniti pe acest site in fiecare zi pentru a vedea ce noutati am mai adaugat pe site. Daca ti-a placut "Pacala si ursul – Snoava populara", te invit sa ne votezi, sa lasi un comentariu pe facebook sau direct pe site. Multumim!!!

  Comentarii pentru Pacala si ursul – Snoava populara

  FACEBOOK


  PUBLICITATE