Povestea Cizmarul si spiridusii

1696 Vizualizari

0% 0 Rates
1696 Vizualizari
7 ani în urmă
0%

Vizualizari:1696

Adăugat acum: 7 ani în urmă

Daca esti pasionat de povesti despre spiridusi atunci urmareste online povestea Povestea Cizmarul si spiridusii scrisa de Fratii Grimm. Urmareste aceasta categorie in fiecare zi pentru a vedea noutatile.

Povestea Cizmarul si spiridusii de Fratii Grimm

A fost odata un cizmar harnic si cinstit, care isi ducea zilele din meseria lui, reusind cu greu sa stranga o paine uscata si un blid cu mancare pentru el si soata lui. Ajuns la batranete, singura avere agonisita fu o bucata de piele, destul de mare cat sa scoata o pereche de pantofi. Asa ca, se puse si croi pielea, pregatind totul pentru a doua zi, apoi se duse la culcare si, in curand dormi dus.
In dimineata urmatoare, se aseza la masa de lucru, unde, spre marea lui surpriza gasi perechea de pantofi cusuta gata cu tot dichisul, de parca ar fi muncit el insusi la ea, mai bine de o saptamana.
– Ce mai intamplare! Ce mai mestesug! se tot minuna el. In aceeasi zi, poposi la el o doamna bogata careia ii placura pantofii si plati pentru ei chiar mai mult decat faceau. Cu banii luati pe acea pereche, cizmarul nostru cumpara piele cat sa faca doua perechi. Seara pregati materialul pentru a doua zi si merse la culcare, iar dimineata urmatoare gasi ambele perechi deja lucrate. Curand, gasi si cumparatori ce-i cumparara pantofii, astfel cizmarul cumpara destula piele cat sa mestesugareasca inca patru perechi. Si tot asa viata lui merse tot inainte reusind sa vanda bine si sa cumpere destul material cat sa vanda iar.
Intr-o seara, pe la Craciun, sotia sa ii propuse sa nu doarma si sa vada cine lucreaza perechile de pantofi peste noapte. Asa ca se ascunsera dupa un dulap, intr-un colt al camerei de lucru. Cum veni miezul noptii, aparura doi pitici imbracati in haine ponosite si se apucara de lucru: coseau, pliau, imbinau cu o asa repeziciune si in curand toti pantofii erau gata.
-Noi ne-am pricopsit de pe urma acestor spiridusi mititei, ar trebui sa le fim recunoscatori, zise sotia cizmarului…asa ca eu le voi croi si coase fiecaruia cate o camasa cu vesta si pantaloni, iar tu le vei croi ghetute potrivite pentru ei. In seara urmatoare, au asezat pe masa de lucru cadourile si s-au ascuns sa vada ce vor spune piticii. Tare le-au mai placut hainutele si incaltarile! si s-au pus pe dansat si topait si au pornit veseli prin iarba inalta si s-au facut nevazuti.
Aceea a fost ultima data cand cizmarul si femeia lui i-au vazut pe spiridusii harnici. In anii ce au urmat, batraneilor le merse la fel de bine ca si pana atunci si au dus o viata fericita si indestulata.