Povestea toamnei

1031 Vizualizari

0% 0 Rates
1031 Vizualizari
3 ani în urmă
0%

Vizualizari:1031

Adăugat acum: 3 ani în urmă

Îți plac poveștile despre anotimpuri? Dacă ești un fan al poveștilor despre anotimpuri, atunci da play la ‘Povestea toamnei’, o nouă poveste audio dedicată copiilor. Vizionare plăcută!

Povestea toamnei

,,Intr-un tinut indepartat traia Batranul Anotimpurilor, cu cele patru fiice ale sale – Primavara, Vara, Toamna si Iarna. Fiecare era de o frumusete aparte, iar batranul le iubea pe fiecare la fel de mult, erau lumina ochilor sai. La vremea potrivita, marele Ceas al Timpului care guverna acea imparatie a aratat ca era momentul ca cea de-a treia fiica sa-si inceapa calatoria spre tinuturile locuite de oameni. Urma sa le aduca acestora multe si bogate daruri, pe care le pregatise din timp – culori din cele mai blande si luminoase luate de la Pictorul magic, flori delicate si inmiresmate de la Florarul imparatiei, ploi manoase si bogate din Camara cerului, roade gustoase de la Gradinarul Sef si multe, multe altele.
Dar Toamna nu prea era multumita, si-ar fi dorit şi altceva – ceva care sa o faca si mai frumoasa si iubita de oameni.
– Dar esti minunata, ii spuse tatal, ce ti-ai putea dori mai mult?
– As vrea, se gandi indelung fata……ca Soarele sa straluceasca doar pentru mine.
– Dar acest lucru nu e posibil, Soarele e prietenul vostru, deci si al surorilor tale. Lumina sa nepretuita va insoteste pe fiecare in calatoria voastra.
– Dar eu vreau ca Soarele sa fie doar al meu, de fapt…….sa fiu chiar eu Soarele.
– Ce gand mai e si acesta? intreba mirat Batranul Anotimpurilor. Ti-am explicat, frumusetea ta e data de vesmintele deosebite pe care le porti si toate darurile cu care esti impodobita.
– Daca nu vrei sa-mi faci pe plac si sa poruncesti Soarelui ce ti-am spus, atunci anul acesta nu mai plec in calatorie. Si nu-mi pasa ce vor crede oamenii.
Vazand ca fiica sa ramase indaratnica in hotararea sa si nu mai putu sa faca nimic pentru a o indupleca, batranul se retrase pentru a cugeta. Fiica sa devenise mandra si foarte apriga in dorintele ei. Dupa un timp, o chema la sine si îi spuse:
– Daca vei pleca la vremea potrivita, cand te intorci te voi imbraca in cea mai frumoasa haina din cate au existat vreodata. E o haina cum nu exista alta pe lume. Dar ai de facut un singur lucru – sa aduni in cosul tau toate razele de soare. Si cand le vei strange pe toate vei straluci mai frumos ca niciodata, caci vei fi imbracata in haina Soarelui.
Si de atunci Toamna incearca in fiecare an sa adune cat mai multe raze de soare, pentru a primi de la tatal sau haina cea minunata. Dar Soarele deseori se retrage in spatele norilor, se ascunde printre copaci, intre ramurile si frunzele lor, printre flori, alearga mai iute ca vantul, nu se lasa prins defel.
Caci razele sale sunt doar pentru acei care nu sunt mandri iar frumusetea pentru cei care nu au indrazneala de a se crede Soare.”