Prințesa și bobul de mazăre

  46 vizualizari


  Descriere :

  Please complete the required fields.
  Intampini probleme?


  Acum poti urmari in format video HD frumoasa poveste ‘Prințesa și bobul de mazăre’, un basm popular de scriitorul danez Hans Christian Andersen. Vizionare placuta!

  Povestea Prinţesa şi mazărea de Hans Christian Andersen

  Era odată un prinţ şi prinţul acela voia să se însoare cu o prinţesă, dar cu o prinţesă adevărată.
  Şi a cutreierat toată lumea ca să găsească una pe placul lui şi tot n-a găsit. Prinţese erau destule, dar el nu putea să ştie dacă erau cu adevărat prinţese, fiindcă tuturora le lipsea câte ceva. Şi prinţul s-a întors iar acasă şi era foarte necăjit, pentru că tare ar fi vrut să găsească o prinţesă adevărată.

  Într-o seară, tocmai se stârnise o furtună cumplită, tuna şi fulgera şi ploua cu găleata; era o vreme îngrozitoare. Deodată s-a auzit cum bate cineva la poarta oraşului şi regele, tatăl prinţului, s-a dus să deschidă.

  La poartă era o prinţesă. Vai, dar în ce hal era din pricina ploii şi a vremii rele! Apa îi curgea şiroaie pe păr şi pe haine şi îi intra în pantofi pe la vârfuri şi ţâşnea înapoi pe la călcâie. Dar zicea că-i prinţesă adevărată.

  – Bine, las’ că vedem noi îndată! s-a gândit regina, dar n-a spus nimic; s-a dus în odaia de culcare, a luat toate saltelele din pat şi a pus pe scândurile patului o boabă de mazăre. Pe urmă a pus peste mazăre douăzeci de saltele de lână şi pe saltele douăzeci de perne mari de puf.

  Aici s-a culcat prinţesa. Dimineaţa au întrebat-o cum a dormit.

  – Groaznic de prost! a răspuns prinţesa. Toată noaptea n-am închis ochii. Dumnezeu ştie ce a fost în pat! Am şezut pe ceva tare şi acuma-s toată numai vânătăi! Groaznic!

  Şi atunci au văzut cu toţii că era o prinţesă adevărată, dacă a simţit ea o boabă de mazăre prin douăzeci de saltele şi douăzeci de perne de puf. Aşa de gingaşă la piele nu putea să fie decât numai o prinţesă!

  Şi prinţul a luat-o de nevastă, fiindcă acum ştia hotărât că asta-i prinţesă adevărată; iar boaba de mazăre au pus-o în odaia unde erau bijuteriile coroanei şi se mai poate vedea acolo şi astăzi dacă n-o fi luat-o careva.

  Şi asta să ştiţi că-i o poveste adevărată.

  Detalii: Site-ul Cantecedecopii.com este un blog cu cantece dedicat tuturor copiilor, parintilor si bunicilor. Cantecul "Prințesa și bobul de mazăre" a fost adaugat in ziua de 15 martie 2018 si este un videoclip ce apartine de categoria mult iubita de voi 'Povesti si basme de copii Povesti si basme in limba romana . Se pare ca videoclipul "Prințesa și bobul de mazăre" este unul foarte popular din moment ce a fost vizionat de 46 vizualizari. Va asteptam cu drag sa reveniti pe acest site in fiecare zi pentru a vedea ce noutati am mai adaugat pe site. Daca ti-a placut "Prințesa și bobul de mazăre", te invit sa ne votezi, sa lasi un comentariu pe facebook sau direct pe site. Multumim!!!

  FACEBOOK


  PUBLICITATE