Pacala si Tandala – Snoava Popasul

  116 vizualizari


  Descriere :

  Please complete the required fields.
  Intampini probleme?


  Odata Pacala si Tandala s-au pornit cu carul la un drum indepartat. Apucandu-i noaptea intr-o padure, s-au gandit sa steie la popas. Si ca sa nu deie vreo jivina peste dansii, au hotarat: unul sa doarma, iar altul sa pazeasca.

  Bun! Si cum este o vorba, ca cel dezbracat e gata sa deie zece ierni pe-o vara, asa si Tandala – ar fi dat si gospodarie, si tot, numai sa-i fie somnul deplin si tihnit. Rasturnandu-se in car, ii zise lui Pacala:
  – Mai vere! Uite colo, ce luna plina rasare! Amu ea ii la picioarele mele. Cand a ajunge la cap, atunci sa ma trezesti. Si incolo te-oi pazi eu pan in ziua.
  – Bine, Tandala. Asa sa fie! Culca-te si dormi in pace.

  Dar si Pacala – nu degeaba ii zic Pacala. Credeti ca asa si-a atintit ochii la luna s-o vada trecand dintr-un capat al cerului intr-altul?

  A asteptat de a adormit mai strans Tandala, apoi a intors carul de protap pana a potrivit luna drept capul luiTandala si a prins a racni:
  – Scoala, mai frate, ca a ajuns luna la cap!!Tandala holbeaza ochii. Intr-adevar, asa era. Amintindu-si invoiala, s-a sculat si s-a pus de paza.
  – Amu-i randul meu sa dorm, zise Pacala.
  – Da, frate. Culca-te si dormi.
  – Apoi… iata: ma culc jos, pe iarba, tot cu picioarele la luna. Si cand a ajunge la cap, atunci sa ma scoli.

  S-a culcat Pacala jos pe iarba si Tandala l-a pazit cat a fost noaptea de mare.

  Detalii: Site-ul Cantecedecopii.com este un blog cu cantece dedicat tuturor copiilor, parintilor si bunicilor. Cantecul "Pacala si Tandala – Snoava Popasul" a fost adaugat in ziua de 3 februarie 2014 si este un videoclip ce apartine de categoria mult iubita de voi 'Povesti si basme de copii . Se pare ca videoclipul "Pacala si Tandala – Snoava Popasul" este unul foarte popular din moment ce a fost vizionat de 116 vizualizari. Va asteptam cu drag sa reveniti pe acest site in fiecare zi pentru a vedea ce noutati am mai adaugat pe site. Daca ti-a placut "Pacala si Tandala – Snoava Popasul", te invit sa ne votezi, sa lasi un comentariu pe facebook sau direct pe site. Multumim!!!

  Comentarii pentru Pacala si Tandala – Snoava Popasul

  FACEBOOK


  PUBLICITATE