Povestea Bambi

2240 Vizualizari

75% 4 Rates
2240 Vizualizari
10 ani în urmă
75%

Vizualizari: 2240

Adăugat acum: 10 ani în urmă

A fost o data ca niciodata o poienita inflorita unde a venit pe lume un pui dragalas de caprioara. Il chema Bambi;era fiul Regelui padurii si toate animalele au venit sa-l vada.
Bambi avea o fire vesela si era foarte curios. Ar fi vrut sa cunoasca toate vietatile padurii. Dar cel mai mult ii placea sa se joace cu verisorii lui, Blanita-Mladita si Botic-Mic.Pana la venirea verii, Bambi invatase multe lucruri de la mama lui: despre flori, despre fluturi, despre lacuste…
In plus, avea deja destui prieteni: iepurasul, soricelul, cintezoiul si veverita.
De cum a sosit toamna, au inceput ploile.Intr-o zi, pe cand se juca impreuna cu prietenii, Bambi s-a ratacit.
Dar Regele padurii, Marele Cerb, l-a gasit si l-a dus inapoi la mama lui.Iarna, o alta primejdie s-a abatut peste linistea padurii: vanatorii! Ei au sosit pe intinderea alba si au omorat, fara mila, multe animale. Pe mamica lui Bambi au doborat-o cu un glont.
La sfarsitul iernii, Bambi se facuse mare, dar adesea ii era dor de mama.Regele padurii, tatal lui Bambi,il invata cu grija sa recunoasca mirosurile, ierburile si toate zgomotele. Intr-o zi, Bambi a simtit in sold o durere ascutita: il ranise glontul unui vanator.
A reusit sa fuga cu greu si s-a dus la tatal lui, Regele padurii. Acesta l-a adapostit si l-a ajutat cu blandete sa se vindece.
Cand s-a intors in padure, animalele s-au bucurat sa il vada din nou printre ele. Mai tarziu, Bambi a fost ales Rege.
Venise acum randul lui sa aiba grija de Blanita-Mladita si de celelalte animale.