Povestea -Bunicul şi nepotul

  442 ori


  Descriere :

  Please complete the required fields.
  Intampini probleme?


  Citeste si vizioneaza cea mai frumoasa poveste numita Bunicul şi nepotul .Pentru voi am adaugat si videoclip cu povestea despre un batran ,nora ,fecior si nepotul lui  scrisa de Fratii Grimm.

  Povestea -Bunicul şi nepotul de FRATII GRIMM

  A fost odată un bătrân împovărat de ani. Şi de bătrân ce era, privirea i se tulburase, auzul îi slăbise şi-i tremurau genunchii la orice mişcare. Când şedea la masă să mănânce, abia mai putea să ţină lingura în mână: vărsa ciorba pe masă, iar uneori îi scăpau chiar bucăturile din gură.

  Şi văzând până unde ajunsese bătrânul cu nevolnicia, fiul şi noră-sa se umplură de scârbă. Nu-i mai aşezară să mănânce cu ei la masă, ci-l puseră într-un colţ, lângă vatră.

  Şi din ziua aceea îi dădeau mâncarea într-o strachină de lut, şi nici măcar atât cât să se sature. Bătrânul căta cu jind la masa încărcată cu bucate, şi ochii lui lăcrimau de amărăciune.

  Într-o zi, strachina de lut îi scăpă din mâinile cuprinse de tremur; căzu pe jos şi se făcu cioburi. Când văzu asta, nora apucă să-l certe de zor, dar bătrânul se închisese în amărăciunea lui şi nu scotea o vorbă. Din când în când, numai, scăpa câte-un oftat adânc.

  “Asta e prea de tot!” îşi spuseră în sinea lor bărbatul şi nevasta. Şi-i cumpărară din târg o strachină de lemn, pe câteva părăluţe. Bietul bătrân trebui să mănânce de aici înainte doar din strachina de lemn.

  Şi iată că odată, înspre seară, cum şedeau cu toţii în odaie, nepoţelul, să tot fi avut gâgâlicea de copil vreo patru anişori, începu a-şi face de joacă cu nişte scândurele.

  – Ce faci tu acolo? îl întrebă taică-său.

  – Fac şi eu o covăţică, îi răspunse copilaşul, din care să mănânce tata şi mama, când n-or mai fi în putere, ca bunicul!

  Amândoi cătară mult timp unul la altul şi de amar şi de rusine îi podidi plânsul. Îl poftiră de îndată pe bătrân să se aşeze la masa lor şi, din ziua aceea, mâncară iarăşi cu toţii împreună. Şi din când în când se mai întâmpla ca bătrânul să verse din mancare, acum însă nu-l mai lua nimeni la rost…

  Detalii: Site-ul Cantecedecopii.com este un blog cu cantece dedicat tuturor copiilor, parintilor si bunicilor. Cantecul "Povestea -Bunicul şi nepotul" a fost adaugat in ziua de 12 mai 2013 si este un videoclip ce apartine de categoria mult iubita de voi 'Fratii Grimm Povesti si basme de copii . Se pare ca videoclipul "Povestea -Bunicul şi nepotul" este unul foarte popular din moment ce a fost vizionat de 442 ori. Va asteptam cu drag sa reveniti pe acest site in fiecare zi pentru a vedea ce noutati am mai adaugat pe site. Daca ti-a placut "Povestea -Bunicul şi nepotul", te invit sa ne votezi, sa lasi un comentariu pe facebook sau direct pe site. Multumim!!!

  Comentarii pentru Povestea -Bunicul şi nepotul

  FACEBOOK


  PUBLICITATE