Povestea Salcia Plângătoare

1854 Vizualizari

100% 1 Rates
1854 Vizualizari
10 ani în urmă
100%

Vizualizari: 1854

Adăugat acum: 10 ani în urmă

Daca iți plac legendele despre flori și arbori, atunci dă play la povestea ‘Salcia Plângătoare’. Urmareste categoria de povesti și basme pentru a fi la curent cu cele mai noi povesti sau legende.

Legenda salciei plângătoare

A fost odată un copac mân­dru, care îşi înălţa cu tru­fie ramurile spre cer.

După ce Pilat chemă pe Isus la judecată şi-l ascultă, fără să-i găsească vină, el îl dădu pe mâna ostaşilor, care îl schingiuiră.

Oştenii se duseră în grădină ca să-şi caute nuiele şi numaidecât îşi puseră ochii pe ramurile zvelte ale sălciei, care stătea în mijlocul grădinii şi din care rupseră o mulţime.

Salcia nu bănuia la ce aveau să slujească ramurile sale. Dar văzu îndată cum Isus fu adus acolo. Oştenii cruzi îi smulseră haina, îl legară de un copac şi-l loviră cu nuielele până ce ţâşni gele.

Isus îndură toate chinurile fără ca din gura lui să iasă o vorbă de jelire. Dar salcia fu cuprinsă de o durere adâncă, îi era ruşine că-şi oferise ramurile pentru un lucru atât de rău şi nu mai îndrăznea să-şi întindă ramurile către cerul albas­tru; jelind, ea îşi aplecă frunzele şi ramurile la pământ.

Oamenii începură de atunci să planteze salcia pe morminte. Şi aşa se făcu, dintr-o mândreţe de copac, salcia aplecată şi plângătoare.