Povestea Salcia Plangatoare

1299 Vizualizari

0% 0 Rates
1299 Vizualizari
9 ani în urmă
0%

Vizualizari:1299

Adăugat acum: 9 ani în urmă

In categoria de povesti de paste pentru  copii , ve-ti putea citi si viziona o fascinanta poveste cu Isus, numita Salcia Plangatoare.  Lectura si vizonare  placuta.

A fost odată un copac mân­dru, care îşi înălţa cu tru­fie ramurile spre cer.

După ce Pilat chemă pe Isus la judecată şi-l ascultă, fără să-i găsească vină, el îl dădu pe mâna ostaşilor, care îl schingiuiră.

Oştenii se duseră în grădină ca să-şi caute nuiele şi numaidecât îşi puseră ochii pe ramurile zvelte ale sălciei, care stătea în mijlocul grădinii şi din care rupseră o mulţime.

Salcia nu bănuia la ce aveau să slujească ramurile sale. Dar văzu îndată cum Isus fu adus acolo. Oştenii cruzi îi smulseră haina, îl legară de un copac şi-l loviră cu nuielele până ce ţâşni gele.

Isus îndură toate chinurile fără ca din gura lui să iasă o vorbă de jelire. Dar salcia fu cuprinsă de o durere adâncă, îi era ruşine că-şi oferise ramurile pentru un lucru atât de rău şi nu mai îndrăznea să-şi întindă ramurile către cerul albas­tru; jelind, ea îşi aplecă frunzele şi ramurile la pământ.

Oamenii începură de atunci să planteze salcia pe morminte. Şi aşa se făcu, dintr-o mândreţe de copac, salcia aplecată şi plângătoare.