Mersul prin credinţă- joc didactic

  1 vizualizari


  Descriere :

  Please complete the required fields.
  Intampini probleme?


  Jocul Mersul prin credinţă poate fi un start bun pentru un studiu cu privire la credinţă, încredere, credincioşie, slujire.

  Timp: 25 de minute.

  Materiale: Câte o eşarfă pentru fiecare a doua persoană.

  Mărimea grupului: orice număr.

  Descriere:

  1. Împarte tinerii în perechi.
  2. Un participant din fiecare pereche trebuie să-şi pună eşarfa la ochi.
  3. Spune participantului care vede să-şi ia partenerul la o plimbare. Acesta este jocul cu cel mai mare succes dintre cele jucate afară. Cei care văd ar trebui să ţină mâinile celor care sunt cu ochii acoperiţi i să meargă peste un teren accidentat sau să urce şi să coboare scările.
  4. O parte a terenului ar trebui parcursă fără ca aceştia să vorbească.
  5. Apoi, partenerii trebuie să schimbe rolurile. Atenţionează tinerii că ei trebuie să folosească aceleaşi direcţii. De exemplu, sărind de la o înălţime de doi metri, ar putea foarte uşor să provoace lovituri.

   

  Discuţie:

  1. Descrie felul în care ai mers tu.
  2. Ce a fost mai uşor pentru tine – să fii legat la ochi, sau să conduci orbul?
  3. Ce ai învăţat de l acest exerciţiu?

   

  Moment explicativ

  Acest exerciţiu are două consecinţe: apreciere faţă de darul văzului şi dificultatea încrederii în Dumnezeu şi în oameni.

   

  Discuţie

  1. Cum te-ai simţit fiind complet dependent de cineva?
  2. De ce îţi era teamă?
  3. Discuţie pe baza actului fricii:

  –         fals

  –         evident

  –         aparent

  –         real

  1. Este dificil să te încrezi în cineva pentru sănătatea ta fizică, sau cu sentimentele şi gândurile tale? De ce?
  2. În viaţa ta, sunt majoritatea oamenilor vrednici de încredere? Ce persoane cunoşti tu, despre care poţi să spui că sunt persoane de încredere? De ce crezi că aceste persoane sunt de încredere, dacă majoritatea nu sunt?
  3. Cum ţi-au violat oamenii încrederea? De ce crezi că au făcut-o?
  4. Când ai fost persoana care conducea orbul, cum te-ai simţit să ai pe cineva complet dependent de tine?
  5. Cât eşti de vrednic de încredere în ce privesc sentimentele şi gândurile oamenilor? Cum ai putea deveni şi mai vrednic de încredere?
  6. Cum poţi să ajuţi pe alţii să devină mai vrednici de încredere? De exemplu, modelând acest comportament, riscând prin a te dezvălui pe tine personal, răspunzând altor persoane cu acceptare şi suport.

   

   

  Variantă: Acest joc poate fi jucat şi în interior, creând un teren accidentat cu ajutorul unor bănci, scaune, cutii, etc.

  Detalii: Site-ul Cantecedecopii.com este un blog cu cantece dedicat tuturor copiilor, parintilor si bunicilor. Cantecul "Mersul prin credinţă- joc didactic" a fost adaugat in ziua de 8 martie 2014 si este un videoclip ce apartine de categoria mult iubita de voi 'Jocuri didactice . Se pare ca videoclipul "Mersul prin credinţă- joc didactic" este unul foarte popular din moment ce a fost vizionat de 1 vizualizari. Va asteptam cu drag sa reveniti pe acest site in fiecare zi pentru a vedea ce noutati am mai adaugat pe site. Daca ti-a placut "Mersul prin credinţă- joc didactic", te invit sa ne votezi, sa lasi un comentariu pe facebook sau direct pe site. Multumim!!!

  Comentarii pentru Mersul prin credinţă- joc didactic

  FACEBOOK


  PUBLICITATE