Povestea Crăciunului

1410 Vizualizari

100% 1 Rates
1410 Vizualizari
10 ani în urmă
100%

Vizualizari:1410

Adăugat acum: 10 ani în urmă

A fost odată un prunc ce s-a născut într-o iesle înconjurat de animale.
Animalele suflau ca să-l încălzească pe micul prunc de împărat. Pruncul era Isus Hristos, Fiul Fecioarei Maria şi al lui losif. După un lung şi obositor drum, Maria şi losif au cerut găzduire la hanul bătrânului Crăciun. Dar bătrânul Crăciun nu s-a îndurat de suferinţa Măriei şi i-a alungat de la han. Soţia bătrânului Crăciun s-a îndurat de Maria i a lăsat-o să nască în ieslea animalelor de lângă han.
Micuţul Isus a fost încălzit de suflarea caldă a animalelor. Acest copil se năştea spre a ne aduce nouă, creştinilor, fericire, bucurii şi mântuirea de păcate.
Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei, a păcii 3 a liniştii sufleteşti.
Pe 25 Decembrie sărbătorim fericirea naşterii Mântuitorului Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.
Cu ocazia acestei feerice sărbători suntem mai fericiţi, voioşi, iubitori şi sensibili.Vestea naşterii Mântuitorului este răspândită în fiecare an de colindele care pătrund în casele noastre prin intermediul colindătorilor.

Culorile care însoţesc sărbătorile de iarnă sunt: albul (culoarea purităţii şi a zăpezii); roşul (culoarea vieţii, a focului, a iubirii şi a lui Moş Crăciun) şi verdele (culoarea eternităţii şi a bradului).
Pentru toţi copiii din lume spiritul Crăciunului este adus de către Moş Crăciun şi de bradul plin de podoabe şi cadouri. Ajunul Crăciunului este însoţit de colinde şi urări de sănătate şi fericire, aduse de către colindători.
De Crăciun în casele românilor miroase cozonacul si răşina bradului impodobit.

Impodobirea bradului este un moment unic,iar aceasta inseamna ca trebuie sa ne dam silinta pentru a-l face sa arate ca in povesti.
Un moment minunat, plin de emotie si voie buna!Inconjurati de familie si prieteni dragi, sa ascultam colinde.