Povestea florilor de primăvară de Valentina Alexandru

129 Vizualizari

100% 2 Rates
129 Vizualizari
4 săptămâni în urmă
100%

Vizualizari:129

Adăugat acum: 4 săptămâni în urmă

Dacă ești un fan al poveștilor cu flori de primăvară, atunci dă play la acesta minunată poveste video scrisă de Valentina Alexandru.

Povestea florilor de primăvară de Valentina Alexandru

A fost odată o fată de împărat, care era tare mândră și plină de sine. Cât era ziua de lungă, nu se ocupă decât de ea însăși și uită să mai privească în jurul său.
Într-o zi, o rază de soare i-a atins părul și inima și a înduioșat-o, făcând-o să observe gingășia unui ghiocel ce abia se năștea. Pentru că până atunci nu mai observase așa ceva, nu știa ce fel de ființă avea în față și rămase foarte încurcată înaintea clopoțelului alb.
Simțindu-se studiat, ghiocelul se mișcă ușor și își desfăcu căpșorul în trei petale albe, care începură să răspândească în jur un parfum proaspăt și tineresc. Față constată că nici unul din parfumurile pe care le cunoștea nu avea suavitatea și discreția acestuia. Micuțul se mai mișcă puțîn și o învălui pe prințesă într-o mireasma plăcut mirositoare care îi atinse nările, plămânii și îi mângâie inima. Și din acea clipă, ea începu să urmărească ghiocelul, până într-o bună zi când observă că el se usucă și se face tot mai mic, apoi se scutură de tot. Fetei îi păru foarte rău că-l pierduse, mai ales că, până la el, nu mai dăduse importantă nici unei alte ființe din preajma să.
Întâmplarea nu o uită și se hotărî să fie mai atentă. Astfel ea începu să simtă și alte parfumuri, pe care nu le sezizase până atunci. Rând pe rând, cerceta mirosul delicat și al altor flori de primăvară – zambilă, narcisa, toporasul, vioreaua, violetă și constată că le devenise prietenă, căci,ori de câte ori se află în preajma lor, ele își mișcau capetele împodobite și o atrăgeau cu parfumul lor.
Bagă de seama că, în lumea florilor parfumul exprimă dorința lor de a fi observate și iubite. El este darul de iubire pe care florile ni-l oferă cu generozitate, împreună cu alte daruri minunate: culoarea, prospețimea, puritatea și frumusețea. Acesta a fost adevărul la care a ajuns, în final, și față de împărat, care se hotărî din acel moment să fie mai atentă la ceea ce se află în jurul sau. Ea începu să observe că era înconjurată de multă iubire și frumusețe, pe care nu le descoperise din cauza mândriei și egoismului sau. De atunci – se spune – că față de împărat, de câte ori zărește o plantă înflorită se oprește și în taină îi șoptește:

Gingașă floare, cu parfumul fin
De ține mă apropii, că să te alint.
Un zâmbet cald este mirosul tău
O boare îmbălsămată este sufletul tău.
Să ne unim în suflet și-n alint,
Gingașă floare, cu parfumul fin !

Plantă care o aude, în taină îi răspunde, învăluind-o cu iubire vegetală.

Dacă ți-a plăcut acesta poveste, iți recomand să vizionezi și Povestea Narcisei.